Nieuws en publicaties

Je afweer tegen virussen optimaliseren door osteopathie!

Osteopathie kan je helpen om je weerstand na het doormaken van het Corona virus of een ander griep virus weer zo snel mogen te versterken.
Ook kan osteopathie je helpen om je weerstand optimaal te houden en de kans om ziek te worden te verkleinen.

De afweer bij de mens (immuniteit) tegenover ziekteverwekkers (pathogenen) kan ingedeeld worden in aangeboren immuniteit en verworven immuniteit. Het is de taak van het immuunsysteem om ziekteverwekkers te detecteren en vervolgens te elimineren). Het immuunsysteem behoort tot de belangrijkste pijlers van onze gezondheid. Dit beschermende leger tegen virussen, bacteriën, parasieten en andere gevaarlijke stoffen bestaat uit een complex systeem waar meerdere organen, weefsels en cellen bij betrokken zijn.

Onze eerste afweer tegen indringers van buitenaf gebeurt door de immuuncellen vanuit de neus- en keelamandelen. Deze komen in het slijm van de slijmvliezen die zich in onze mond, neus en vagina bevinden.
De maag en het maagzuur beschermt ons tegen de pathogenen die via ons voedsel binnendringen. In de dunne- en dikke darm bevinden zich tussen de 70 en 80% van onze immuuncellen. Samen met de darmflora, gemiddeld 3 kg bij een volwassene, spelen deze een wezenlijke rol binnen ons immuunsysteem. Teveel geraffineerde suikers, sommige medicatie en ongezond voedsel verstoren het evenwicht van onze darmflora waardoor onze weerstand tegen bijvoorbeeld een griep achter uit gaat.
Naast deze organen is het lymfesysteem natuurlijk ook erg belangrijk voor het immuunsysteem. De continue stroming van vocht gevuld met immuuncellen is voor een groot deel afhankelijk van een goede ademhaling.
De aansturing van het immuunsysteem wordt door ons hormoon- en zenuwstelsel geregeld. Met name de tiende hersenzenuw (n. vagus), de corticosteroïden en nog tal van eiwitten en neurotransmitters die fungeren als boodschappers om een aanval ten goede einde te brengen spelen hierbij een belangrijke rol. Bekend is bijvoorbeeld dat langdurige stress onze weerstand verlaagd doordat ons hormoonstelsel uit balans raakt.

Tijdens een osteopathisch onderzoek wordt ieder weefsel beoordeeld op beweeglijkheid. Een blokkade in de nek, bewegingsverliezen van ophangstructuren van de spijsverteringsorganen, hormonen producerende organen en een niet optimale ademhaling kunnen er allemaal voor zorgen dat onze weerstand hapert en vergroten zo de kans op ziekte. Dankzij manuele technieken waarmee ontspanning en bewegingswinst gerealiseerd worden, gaan de lichaamsvloeistoffen (bloed, lymfe, liquor, etc.) weer stromen en organen beter functioneren waardoor het zelfgenezend vermogen en de weerstand geactiveerd en geoptimaliseerd wordt.

Wilt u uw weerstand zo sterk mogelijk maken of houden?
Maak dan snel een afspraak!

De praktijk is vanwege de verscherpte maatregelen tot 6 april gesloten m.u.v. acute klachten.
Wanneer u nu een afspraak maakt voor na deze periode ontvang u een korting van 20% op het eerste consult!

Voor het maken van een afspraak, vragen of advies kunt u mij telefonisch bereiken op:
06 45 53 44 31

UPDATE CORONAVIRUS

Uiteraard houd ik mij aan de huidige richtlijnen rondom het coronavirus.

We schudden wij elkaar niet meer de hand aangezien we met onze handen de neiging hebben om aan ons gezicht te komen.

Verder zal ik direct voor en na de behandeling de contact oppervlaktes extra reinigen met desinfectant. Tijdens de behandeling gebruik ik voor elke patiënt een nieuwe handdoek en ik draag handschoenen en een mondkapje tijdens de behandeling.

Aan u de vraag om extra aandacht te besteden aan het onderstaande:

Heeft u of iemand in uw gezin luchtwegklachten in de vorm van hoesten of kortademigheid blijf dan thuis en controleer uw temperatuur. Bij koorts boven de 38 graden celsius dient u contact op te nemen met uw huisarts of de huisartsenpost.
Ook wanneer u in contact bent geweest met iemand die is besmet met het coronavirus vraag ik u om thuis te blijven en telefonisch contact met mij op te nemen om uw afspraak te verzetten.

Door het gehele gebouw hangen aanplakbiljetten waarop extra hygiëne maatregelen beschreven staan. Graag bij binnenkomst disinfectant gebruiken, maar bij voorkeur de handen wassen. Herhaal dit ook als u de praktijk weer verlaat.

Kom voor uw afspraak niet te vroeg zodat u niet langer dan nodig in de wachtkamer hoeft te wachten.

Hopelijk kunnen we op deze manier de kans op besmetting zo klein mogelijk houden.

Met vriendelijke groeten,

Bianka van de Klomp
Osteopathie van de KlompPer 1 mei gaat de praktijk verhuizen. U kunt dan voor een behandeling voor uzelf terecht op de Tolakkerweg 217 in Maartensdijk.

Hier vinden alleen de behandelingen voor mensen plaats, dus geen dieren.

In 2018 gaat Bianka van de Klomp wederom naar Kenia om als vrijwilligster Divinity Foundation te steunen in hun werk.

Wilt u ook een bijdrage leveren, dan kunt u contact met mij opnemen of geld doneren op  bankrekeningnummer NL24 INGB 0752 7010 61 o.v.v. Donatie Kenia.

Geef hierbij aan of u wilt dat uw naam of eventueel uw bedrijfsnaam vermeld wordt op social media en op de cheque die overhandigt wordt tijdens mijn verblijf in Kenia aan de organisatie.

Alvast hartelijk dank namens mij, Divinity Foundation en al de kinderen die geholpen worden!

Bianka van de Klomp

NEWSLETTER DEVINITY FOUNDATION JAN 2018

Een paar foto’s van het werk in Kenia voor Divinity Foundation.

Bianka van de Klomp gaat 01 november t/m 16 november 2017 naar Kenia om als osteopaat vrijwilligerswerk te verrichten in de sloppenwijken, een weeshuis en opvanghuis voor meisjes die Female Genital Mutilation (vrouwenbesnijdenis) (FGM) moesten ondergaan. Dit werk wordt vanuit een private humanitaire hulp organisatie Divinity Foundation ondersteund.

 De Divinity Foundation is opgericht door een osteopthic practitioner, Nav Matharu. Zij stimuleert en ondersteunt samen met haar team ouderloze, verlaten en verarmde kinderen en moeders. Ze bieden de kinderen onderwijs, kleding, voedsel en gezondheidszorg aan. Verder zetten zij zich in om FGM tegen te gaan door informatie over de gevolgen hiervan te geven en de jonge meisjes voordat ze besneden worden op te vangen het opvanghuis waar ze mogen verblijven en onderwijs krijgen. Zie www.divinityfoundation.com voor meer informatie over de organisatie.

 Wilt u ook een bijdrage leveren, dan kunt u contact met mij opnemen of geld doneren op  bankrekeningnummer NL24 INGB 0752 7010 61 o.v.v. Donatie Kenia.

Geef hierbij aan of u wilt dat uw naam of eventueel uw bedrijfsnaam vermeld wordt op social media en op de cheque die overhandigt wordt tijdens mijn verblijf in Kenia aan de organisatie.

Alvast hartelijk dank namens mij, Divinity Foundation en al de kinderen die geholpen worden! 

 Bianka van de Klomp

 

22-02-2017 is de laatste werkdag van Bianka van de Klomp in Zaltbommel. Voor een osteopathie behandeling voor uzelf kunt u op maandag en donderdag in de praktijk in Groenkan terecht. Zie www.leks-tenhaam.nl voor meer informatie.

01-02-2017 De samenwerking met Equicare Plus is beëindigd omdat zij hebben besloten om zonder netwerk van behandelaars en trainers verder willen gaan en zich meer gaan richten op hun opleiding en het geven van clinics. Het team van behandelaars en trainers heeft besloten om zelf een netwerk op te gaan starten. Dit is nu volop in ontwikkeling en zodra hier meer over bekend is, hoort u hier meer over.

25-09-2016 Blog geschreven door Bianka van de Klomp over de noodzaak van het behandelen van veulens: http://www.equicare-plus.com/veulens-goed-begin-halve-werk/

In september 2016 start Bianka van de Klomp met de opleiding tot osteopaat voor kinderen.

01-03-2016: Osteopathie van de Klomp is voor de behandeling van paarden een samenwerking aangegaan met Equicare Plus.

02-02-2016: Bianka van de Klomp is een samenwerking aangegaan met collega osteopaat Lex ten Haam te Groenekan (regio Utrecht, gemeente De Bilt). Meer informatie over de praktijk kunt u vinden op www.leks-tenhaam.nl

De Toren week5_10

TOR_WK50_10

TOR_WK49_8

Casestudie Een osteopatische behandeling van een patiënt met lumbosacraal radiculair syndroom.

[custom-facebook-feed]

Contact gegevens:
Bianka van de Klomp
06-45 53 44 31
info@osteopathievdklomp.nl