Osteopathie bij baby’s en kinderen

In de praktijk Osteopathie van de Klomp worden baby’s en kinderen van alle leeftijden met osteopathie behandeld. Iedere leeftijd kent weer andere problemen waarmee de patiëntjes komen.

In de praktijk worden baby’s met verschillende klachten behandeld. Vaak zijn het voorkeurshoudingen, afgeplatte achterhoofdjes, vaak of veel spugen, reflux, veel huilen, overstrekken, moeilijke ontlasting of diarree. Veel van deze symptomen kunnen te maken hebben met hoe de bevalling is gegaan of hoe de zwangerschap is geweest.

 

Kleuters komen vaak met bijvoorbeeld oorproblemen, chronische verkoudheden, moeilijke ontlasting, buikpijnen, slaap problemen en onrust. Door op zoek te gaan naar de oorzaak en bepaalde systemen van het lichaam te stimuleren kan er vaak een hoop verlichting gegeven worden aan de kleuter.

Het schoolgaande kind moet ineens heel veel leren. Bij de een gaat dat een stuk makkelijker dan bij de ander. Veel heeft te maken met het “uitrijpen” van het kind. Soms is het kind er nog niet helemaal klaar voor of er zit een rem op de ontwikkeling. In sommige gevallen kunnen we deze rem opsporen en behandelen of het uitrijpen stimuleren, waardoor het leren wat makkelijker wordt. Ook op de middelbare school kan men pas tegen dit soort problemen aanlopen. Naar mate het kind ouder wordt, kan dit zich ook uiten in ander (afwijkend) gedrag.

Mocht u nog verdere of specifieke vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Contact gegevens:
Bianka van de Klomp
06-45 53 44 31
info@osteopathievdklomp.nl