Osteopathie baby’s en kinderen

Osteopathie bij een babyOsteopathie bij baby’s.

In de praktijk worden baby’s met verschillende klachten behandeld. Vaak zijn de klachten bij baby’s voorkeurshoudingen, afgeplatte achterhoofdjes, vaak of veel spugen, reflux, veel huilen, slecht slapen, overstrekken, moeilijke ontlasting of diarree.

Bepaalde kenmerken van een bevalling kunnen een aanwijzing zijn dat je baby meer druk heeft moeten opvangen dan normaal, waar hij mogelijk klachten aan heeft overgehouden. Denk daarbij aan een moeizame of heel snelle bevalling, een weeënstorm, een afwijkende ligging (sterrekijker, stuitligging), gebruik van weeënopwekkers, als de verloskundige of gynaecoloog hard op je buik heeft geduwd, een vacuümverlossing, schouderdystocie of een vervormd hoofdje na de geboorte. Dit kan er voor zorgen dat je baby fysiek last heeft van de bevalling en welke de osteopaat kan behandelen om verlichting voor je baby te geven.

Osteopathie bij kleuters.

Kleuters komen vaak met bijvoorbeeld oorproblemen, chronische verkoudheden, moeilijke ontlasting, buikpijnen, slaap problemen en onrust. Door op zoek te gaan naar de oorzaak en bepaalde systemen van het lichaam te stimuleren kan er vaak een hoop verlichting gegeven worden aan de kleuter.

Osteopathie bij een kind

Osteopathie bij kinderen.

Het schoolgaande kind moet ineens heel veel leren. Bij de een gaat dat een stuk makkelijker dan bij de ander. Veel heeft te maken met het “uitrijpen” van het kind. Soms is het kind er nog niet helemaal klaar voor of er zit een rem op de ontwikkeling. In sommige gevallen kunnen we deze rem opsporen en behandelen of het uitrijpen stimuleren, waardoor het leren wat makkelijker wordt. Ook op de middelbare school kan men pas tegen dit soort problemen aanlopen. Naar mate het kind ouder wordt, kan dit zich ook uiten in ander (afwijkend) gedrag.

Mocht u nog verdere of specifieke vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Contact gegevens:
Bianka van de Klomp
06-45 53 44 31
info@osteopathievdklomp.nl