Osteopathie bij volwassenen

Osteopathie bij lichamelijke klachten.

Osteopathie behandeling buikklachten

Osteopathie is een therapie voor lichamelijke klachten zoals rugklachten, nekklachten, bekkenklachten, sportblessures of hoofdpijnen. Ook kunt u terecht met klachten met betrekking tot het maag – darm stelsel, met klachten tijdens de zwangerschap of klachten met betrekking tot de cyclus. Osteopathie zorgt er voor dat u weer klachtenvrij bent.

Hieronder vindt u een lijst van de klachten die osteopaten het meest tegen komen. Staat uw klacht er niet bij, aarzel dan niet om contact op te nemen en vraag wat Osteopathie van de Klomp voor u kan betekenen.

 • Pijnlijke of stramme ledematen, rug, nek, schouder en heup
 • Bekkenklachten
 • Zwangerschap gerelateerde klachten zoals misselijkheid, rugpijn of bekkenpijn (zie onder)
 • Sportblessures, verstuikingen
 • Whiplash
 • Hoofdpijn
 • Terugkerende bijholteontstekingen of oorontstekingen
 • RSI
 • Refluxproblemen
 • Incontinentie
 • Maag- of darmklachten
 • Pijn na operaties
 • Menstruatiestoornissen
 • Oedeem
 • Concentratieproblemen
 • Chronische vermoeidheid
 • Burn-out, psychosomatische klachten (zie onder)
 • Restverschijnselen Covid-19 / corona (zie onder)

Osteopathie bij restverschijnselen corona.

Ook bij restklachten na Corona kunt u terecht bij Bianka. Na een infectie met het Covid-19 virus bevinden bewegingsbeperkingen zich vooral in de borstkas, ter hoogte van de longvliezen, de wervelkolom en in de nek. De bindweefselvliezen van het ademhalingsstelsel worden stram, omdat er meer vocht en afvalstoffen in terechtkomen als gevolg van het coronavirus en de reactie van het afweersysteem. Als dit vanzelf oplost na het meemaken van de ziekte is er niet zoveel aan de hand en kun je goed herstellen.

Maar wat we steeds vaker zien, is dat mensen klachten blijven houden lang nadat ze coronavrij zijn verklaard. Dit geeft aan dat in veel gevallen o.a. de bindweefselvliezen van het ademhalingsstelsel niet optimaal herstellen na de ziekte. Deze vliezen lopen uiteraard om de longen heen, maar lopen ook langs de luchtwegen in de hals, waar ze ook klachten kunnen veroorzaken. Denk aan: nek- en schouderklachten, hoofdpijn, pijn aan de borst of een bekneld gevoel op de borst. Daardoor hebben mensen vaak het gevoel niet meer ‘door te kunnen ademen’. Ook concentratieproblemen komen vaak voor door blokkades in de nek en ter hoogte van de bovenste ribben.

Osteopathie richt zich vooral op het onderzoeken en vrijmaken van bewegingsbeperkingen in het lichaam die het herstel na covid-19 in de weg kunnen staan. Het vrijmaken van de wervelkolom, borstkas, longen, middenrif en nek is van groot belang om het autonoom zenuwstelsel vrij te maken. Dit heeft o.a. het effect dat de doorbloeding en de aanvoer en afvoer van vloeistoffen van de borstkas en zijn organen gestimuleerd wordt. Dit zijn zeer belangrijke aandachtspunten voor het herstelproces.

Als osteopaat mobiliseren we het bewegingsapparaat om zo direct invloed uit te oefenen op de ribben, wervels en de spieren. Ook werken we op de glijvlakken van de longen en de buikorganen om deze vrij te maken. De buikorganen worden onderzocht en behandeld om het immuunsysteem, die zich grotendeels in de darmen bevindt, te stimuleren. Ook de middenrif wordt meegenomen in de behandeling om het ademen te vergemakkelijken.

Osteopathie bij psychosomatische klachten.

Bianka werkt samen met psychologen en coaches om te ondersteunen bij de behandeling van burn-out klachten, een doorgemaakt trauma (recentelijk of in het verleden) of seksueel misbruik. Het lichaam is van belang bij het verwerken van traumatische herinneringen aan trauma’s. Deze kunnen zich als patronen in het lichaam hebben vastgezet. In de osteopathie behandeling wordt er met name gewerkt op het fasciaal systeem en het cranio-sacraal systeem om deze patronen te kunnen veranderen en reguleren. Dit kan ruimte geven om in het mentale proces een verdere ontwikkeling te kunnen maken samen met uw psycholoog of coach.

Osteopathie bij zwangerschap.

Osteopathie behandeling tijdens zwangerschap

Zwangerschap gerelateerde klachten zoals langdurige misselijkheid, rugklachten, hoofdpijnklachten of nekklachten kunnen ook tijdens de zwangerschap met osteopathie behandeld worden. Wanneer de klachten niet acuut of ernstig aanwezig zijn, wordt er meestal gewacht met behandelen tot na het 1e trimester. Wanneer de klachten zodanig hevig zijn, kunt u altijd contact opnemen om te overleggen of een behandeling in het eerste trimester al kan plaats vinden.

Tegen het einde van de zwangerschap kan osteopathie er voor zorgen dat u zonder blokkades van de onderrug of bekkenregio zo optimaal mogelijk kan bevallen.

Maak direct online een afspraak

Maandag en Vrijdag:  Atlas Fysio in Maartensdijk
Dinsdag en Donderdag: Praktijk DOM in Utrecht
(Let op niet voor het maken van een afspraak voor dieren!)

Contact gegevens:
Bianka van de Klomp
06-45 53 44 31
info@osteopathievdklomp.nl